Sportpszichológia szülőknek

Sportpszichológia szülőknek

Sportpszichológia szülőknek

Sportoló gyermek szülőjeként lehetnek olyan kérdések, amikben elbizonytalanodsz. Előfordul, hogy az edzővel folytatott beszélgetés és a többi szülő által adott tanács sem hoz megoldást. Ilyenkor érdemes szakember segítségét igénybe venni és sportpszichológushoz fordulni.

Nem mindig az a megoldás, hogy a gyermeknek sportpszichológushoz kell járnia. Problémától függően akár egy szülői konzultáció is elegendő lehet. Más esetekben a rendszeres találkozások hoznak eredményt.

Miben tud segíteni a sportpszichológia a szülőként?

Gyermek sportolóknál a leggyakoribb nehézségek:

Ez kívül is számos kérdés felmerülhet a fiatal sportolók szüleiben:

A szülők élete is megváltozik, amikor a gyermekük sportoló lesz. Tovább növekednek a feladatok, az edzéseket és a versenyeket össze kell hangolni a tanulással és a családi élettel.

A legtöbb sportoló gyermek a téthelyzetek kapcsán vagy izgatott, hogy játszik vagy izgul, hogy mi lesz, ha hibázni fog. Szülőként nagy felelősséged és szereped van abban, hogy a gyermek hogyan érez.

Mit tehetsz szülőként, hogy a gyermek téthelyzetben is magabiztos maradjon és bátran, tudásának megfelelően teljesítsen a pályán és azon kívül is?

Amennyiben nehézséget tapasztalsz valamelyik kérdésben vagy szeretnél tudatosabb lenni és hatékonyabban támogatni sportoló gyermeked, jelentkezz kifejezetten szülőknek szóló konzultációra.

Néhány tanácsadás is jelentősen segíthet, hogy több szempontból lásd a szituációt. Egy szakértő külső szem hozzá tudja segíteni a szülőt, hogy a gyermekkel együtt a legjobb döntést hozhassák meg.

Értesítsünk emailben újdonságainkról és szakmai érdekességekről?

Nem fogunk elárasztani ajánlatainkkal, hasznos tartalmakkal szeretnénk segíteni Neked.

Miért érdemes velem dolgoznod?

Sportpszichológusként célom, hogy a sportolók és szüleik megelőlegezett bizalmára méltón rászolgáljak. Hiszem, hogy a szülő nagy támasza tud lenni a sportolónak és ez a kapcsolat sok közös örömteli pillanatra ad lehetőséget. A nehézségek esetén megtaláljuk a megoldást!

Rólam mondták:

Miért tedd meg már most az első lépést? Hogyan működik?

A gyermek sportpszichológiai tanácsadások játékos formában valósulnak meg. Az együttműködés során általában hetente vagy kéthetente találkozunk a sportolóval. Az időpontokat igyekszünk az edzésekhez és egyéb fontos teendőkhöz (iskola, versenyek) igazítani. A találkozások között gyakorlati házi feladatok is lehetnek, a hatékony fejlődés érdekében.

Gyermek sportolóknál az első találkozó a szülővel vagy a szülőkkel történik a gyermek jelenléte nélkül. Átbeszéljük a felmerült problémát, a gyermek eddigi fejlődését, sport pályafutását. Ezt követik a gyermekkel való találkozások, amin a szülők nem vesznek részt.

A gyermekkel kapcsolatos tapasztalatokat rendszeresen egyeztetjük a szülőkkel, igény esetén az edzővel is. A folyamat hossza a 3-4 alkalomtól a folyamatos munkáig terjedhet. Függ az egyéni problémáktól és a sportolói céloktól is.

A tanácsadási alkalmak során a személyes elakadások megoldása mellett számos olyan technikát tanulhat meg a gyermek, amit nem csak a sportban, hanem a tanulás területén is alkalmazni tud.

Örülünk, ha kihozza önmagából a legjobbat, élvezi az edzéseket és a versenyeket. Célom, hogy a gyermek sportolóként és emberileg is fejlődőn.

Élj a sportpszichológia adta plusz lehetőségekkel! Kérdés vagy időpont foglalás esetén keress bizalommal az elérhetőségeimen!

Kapcsolat

Ajánlott cikkek:

Gyakran ismételt kérdések

A sportpszichológia célja, hogy a sportolók eredményességét mentális technikákkal növelje. Sportolóként segít Neked, hogy a teljesítményedet befolyásoló tényezőket magad mellé állítsd.

Valamilyen nehézséget, elakadást tapasztalsz és ebben kérnél támogatást vagy nincs problémád, de szeretnél fejben, mentálisan is felkészülni a versenyekre és a téthelyzetekre.

Kapcsolatfelvétel telefonon vagy e-mailben. Utána egyeztetünk a célokról és az első találkozás időpontjáról, helyszínéről.

Gyermek sportolóknál az első találkozó a szülővel vagy a szülőkkel történik a gyermek jelenléte nélkül. Átbeszéljük a felmerült problémát, a gyermek eddigi fejlődését, sport pályafutását. Ezt követik a gyermekkel való találkozások, amin a szülők nem vesznek részt. A gyermekkel kapcsolatos tapasztalatokat rendszeresen egyeztetjük a szülőkkel, igény esetén az edzővel is.

Ha más helyszínben nem állapodtunk meg, a tanácsadások a nyíregyházi Continental Arénában vannak, a Bujtosi Egészségcentrumban. Címe: 4400 Nyíregyháza Géza utca 8-16.

Az egyéni sportpszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc. Sportegyesületek és csapatok számára egyéni megállapodás alapján.

A pszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc.

Telefonon, sms-ben vagy emailben jelzed és keresünk egy új alkalmat. Ha 24 órán belül mondod le az alkalmat vagy nem jössz el, abban az esetben az alkalom teljes díja megtérítendő.

Ha előre látod a késést, jelezd telefonon vagy sms-ben. Igyekszem rugalmas lenni, de nagy esély van rá, hogy az eredeti időpont végén fejezzük be az ülést.

Az alkalmak száma mindig egyénileg meghatározott, ami függ a célodtól és az egyéni haladástól is. A probléma és a konkrét cél ismeretében van lehetőség ezt a kérdést pontosabban megválaszolni.

A tanácsadás eredményessége szempontjából nagyon fontos a rendszeresség. Általában hetente vagy kéthetente vannak a találkozók.

Egyéni tanácsadás esetében 50 perc. Csapatok esetében külön megállapodás alapján.

Sportpszichológiai tanácsadásra én 8-9 éves kortól fogadok gyermekeket.

Pszichológiai tanácsadásra 15-16 éves kortól fogadok klienseket. Amennyiben ettől fiatalabb a gyermek, a telefonos konzultáció során egy kollégámat javaslom majd, akinek ezen a területen nagyobb tapasztalata van.

Igen, fordulhatsz. A telefonos egyeztetés során a probléma és az időbeosztások ismeretében megbeszéljük, hogy én vagy egy kollégám tud-e fogadni Téged.

A folyamat során és lezárta után is teljes diszkrécióra számíthatsz. A pszichológust titoktartási kötelezettség terheli a tanácsadások során tudomására jutott személyes információk vonatkozásában. A titoktartási kötelezettség a klienssel való kapcsolat lezárása után is fennáll.

Elektronikus számlát küldök emailben, amit banki utalással tudsz rendezni.

Pszichológus diplomával kell jelentkezni a Testnevelési Egyetem sportpszichológus szakára, ahol egy kétéves képzés során lehet megszerezni a sportpszichológusi végzettséget.

A pszichológus nem orvos, bölcsész diplomával rendelkezik. A pszichiáter orvos, aki pszichiátriából szakvizsgázott, így gyógyszeres kezeléssel is foglalkozhat.