Edutron

Edutron interjú

Megosztom

2022.02.04 - Szervezetfejlesztés

Mit tehet egy KKV cégvezető a munkavállalói megtartásáért és motiváltságáért?

A munkavállalók megtartása és motiváltsága napi téma vezetői és HR-es körökben. Az építőiparban dolgozó Edutron Kft. sem kivétel, azonban a vállalkozás és a cégvezető fejlesztésével igyekeznek elébe menni a problémáknak. Ifj. Fábián Tamás a Kft. cégvezetője befektetésként tekint arra a fejlesztési folyamatra, ami a hatékonyság növelése mellett hozzájárul a munkatársak megtartásához, motiváltságához és elégedettségéhez is.

Hosszabb távon ezektől a biztos alapoktól várja az üzleti partnerek további elégedettségét és a cég stabil növekedését is.

Az építőiparon belül mivel foglalkoztok?

Az Edutron Kft. családi vállalkozás, 2012-ben alakult, épületvillamossági kivitelezéssel, erős- és gyenge áramú hálózatok komplett kivitelezésével foglalkozunk. Több, mint 10 munkatársunk van.

Miért vágtál bele a szervezetfejlesztésbe?

Nem költségmegtakarítási célokkal vágtam bele a fejlesztési folyamatba, de biztos vagyok benne, hogy a hatékonyabb működés, a kevesebb probléma pénzben is jelentősen megtérül majd. Befektetésként tekintek rá. A fejlesztések pénzbe kerülnek, de ezáltal megteremtjük a hatékonyabb működést és a növekedés lehetőségének alapjait.

A fejlesztések megkönnyítik a munkatársak életét is, egyszerűbb, hatékonyabb munkafolyamatokkal, jobb vezetővel és kevesebb „kommunikációs problémával” mindenki szívesebben dolgozik.

Mik az elvárásaid a fejlesztés kapcsán?

Bízom benne, hogy a folyamatokkal és a munkatársakkal kapcsolatos fejlesztések olyan szintre emelik vállalkozásunkat, amit a régi és új ügyfeleink és munkatársaink is értékelnek majd. Ha már ügyfeleknél tartunk, nagyon fontos a családom. Mint ügyvezető, én is szeretnék egészségesebb munka-magánélet egyensúlyt elérni.

Mindenki látja és a saját bőrén tapasztalja az iparágunkban is, hogy nincs elegendő tapasztalt és megfelelő hozzáállású szakember. Szeretnénk kiváló munkahely lenni, ahonnan nem mennek el az emberek és szívesen csatlakoznak új kollégák.

Mit jelent neked a kiváló munkahely?

Három dolgot: Olyan jövedelmet és törődést biztosítani a munkavállalóinknak, hogy azt érezzék meg vannak becsülve. Szívesen vannak együtt a kollégáikkal, mert jó közösséget alkotnak. Aki fejlődni szeretne legyen meg rá a lehetősége.

A vállalkozás és a saját fejlesztésedhez miért választottad a Playmaker Consultingot?

Sok vállalkozásfejlesztőre költöttem pénzt, előadásokra jártam, de nem jutottam előrébb, a problémáink megmaradtak. István meglátásai és javaslatai megfogtak, félinformációkból is rátapint a problémák gyökérokaira. Már a diagnosztikai szakaszban bizonyította, hogy a folyamatfejlesztések és a munkatársi motiváció szakértője.

Mi az, amit nem kérdeztem, de szerinted fontos elmondani?

Ez a befektetés nem csak pénzbe kerül, de időbe és energiába is, amit vezetőként bele kell tennem. Ez nehéz, de szerintem nem lehet megúszni. Nem elég a külső szakértő, aztán minden megy magától. Változtatnom kell a saját működésemen, ami szintén odafigyelést, tudatosságot igényel. A mindennapi ügyvitellel párhuzamosan azon dolgozom, hogy hatékonyabban működjünk és növekedni tudjunk.

Köszönöm a beszélgetést!

Nagy István

Sportpszichológus, szervezetfejlesztési és HR tanácsadó

Nagy István

Nagy István

Sportpszichológus, szervezetfejlesztési és HR tanácsadó

Érdekel mit tehet vállalkozásodért a szervezetfejlesztés?

Kattints a további információkért!