Lego Serious Play

LEGO® SERIOUS PLAY® workshop

Játék? Most komolyan!?

LEGO SERIOUS PLAY® workshop

A LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) módszertan egy egyedi és innovatív folyamat, amelynek célja az üzleti teljesítmény növelése. A módszertanban kulcs szerep jut a LEGO® elemekkel történő építésnek.

Az egy vagy két napos workshopokon speciális LSP szettek segítségével alkotnak a résztvevők. Hosszú évek szervezetfejlesztési, pszichológiai és tanuláselméleti kutatásai állnak a módszertan hatékonyságának hátterében.

A kézzel végzett, manuális alkotó tevékenység során olyan gondolatok, szimbólumok és érzelmek tudatosulnak, amelyek nagyban segítik a komplex kihívások megértését és a továbblépést.

A LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) módszertan lehetővé teszi, hogy kilépjünk megszokott gondolkodási kereteink közül és új lehetőségeket hozzunk létre a vizsgált kérdéseink kapcsán. A módszertan a kezünk és az agyunk neurobiológiai működésére is épít.

Gondoljunk a gyerekekre, akik mindent kézbe vesznek, hogy felfedezzék a környezetüket.

LEGO SERIOUS PLAY® eredete

A LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan ötlete 1996-ban született, amikor Johan Roos és Bart Victor a svájci IMD-től, valamint a LEGO Group akkori vezérigazgatója és tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen alternatív stratégiai tervezési eszközöket és rendszereket kutattak. Kidolgoztak egy stratégia koncepcióját, amely magában foglalta a LEGO® elemek használatát az üzleti kérdések és kihívások modellezésében.

Értesítsünk emailben újdonságainkról és szakmai érdekességekről?

Nem fogunk elárasztani ajánlatainkkal, hasznos tartalmakkal szeretnénk segíteni Neked.

Milyen konkrét igényeknél alkalmazható az LSP módszertan?

A LEGO SERIOUS PLAY® a következő üzleti szituációkban a leghatékonyabb:

A módszertan előnyei:

Ha felkeltette az érdeklődésed az LSP módszertan, ha szeretnél kipróbálni egy innovatív módszert, keress az elérhetőségeinken!

Kapcsolat