Sportpszichológia

Sportpszichológia

Rólam

Nagy István vagyok a Playmaker Consulting alapítója. Több, mint 15 éve foglalkozom emberek, csapatok és szervezetek fejlesztésével.

Eredeti végzettségem pszichológus, elvégeztem a Testnevelési Egyetem sportpszichológus képzését és a Barca Universitas Certificate in Psychology for High Performance kurzusát.

11 évig sportoltam versenyszerűen. Sportpszichológusként utánpótlás és felnőtt sportolóknak, szülőknek, edzőknek segítek, hogy a legjobbat hozzák ki magukból és elérjék az álmaikat.

Miben segíthet neked a sportpszichológia?

A sportpszichológia célja, hogy a sportolók eredményességét mentális technikákkal növelje. Sportolóként segít Neked, hogy a teljesítményedet befolyásoló tényezőket magad mellé állítsd.

A tapasztalt sportpszichológus olyan támogatást tud nyújtani a sportolóknak, a csapatoknak és az edzőknek, aminek köszönhetően kevesebb nehézséggel, kiegyensúlyozottabban érhetnek el jobb eredményeket.

Miben segíthet a pszichológiai tanácsadás, még ha nem is vagy sportoló?

Mindenki életében előfordulhatnak olyan nehézségek vagy kritikus időszakok, amikor nem egyértelmű a kivezető út. A megoldási lehetőségek keresésében nem kell, hogy önmagadra maradj. A családi és baráti támogatás mellett a független pszichológus szakértelme hozzásegíthet, hogy tisztábban lásd a helyzeted és eredményesebb döntéseket hozz az életed kapcsán.

Melyik témákban tudok neked segíteni?

Sportpszichológia sportolóknak

Sportpszichológia sportolóknak

Sportolóként ne hagyd, hogy a befektetett munkád és az álmaid kárba vesszenek. A nehézségek esetén megtaláljuk a megoldást! Élj a sportpszichológia adta plusz lehetőségekkel!

Sportpszichológia csapatoknak

A csapatsportokban a jó csapategység alapvető feltétele az eredményességnek. Ezt mindenki tudja, de megvalósítani már sokkal kevesebben képesek.

Egy csapat fejlesztése folyamatos feladat. A közismert csapatépítéseken túl szükség van szociálpszichológiai törvényszerűségeken alapuló célirányos fejlesztésekre. Csak így érdemes tudatosan építkezni.

Sportpszichológia csapatoknak
Sportpszichológia edzőknek

Sportpszichológia edzőknek

Az edzők leggyakrabban versenyzőjük vagy csapatuk érdekében fordulnak sportpszichológushoz.

Edzőként hatással vagy arra, hogyan éreznek, gondolkodnak és viselkednek a sportolók. Ez nagy felelősség és lehetőség is egyben.

Sportpszichológia szülőknek

A legtöbb sportoló gyermek a téthelyzetek kapcsán vagy izgatott, hogy játszik vagy izgul, hogy mi lesz, ha hibázni fog. Szülőként nagy felelősséged és szereped van abban, hogy a gyermek hogyan érez.

Sportoló gyermek szülőjeként lehetnek olyan kérdések, amikben elbizonytalanodsz. Előfordul, hogy az edzővel folytatott beszélgetés és a többi szülő által adott tanács sem hoz megoldást.

Ilyenkor érdemes szakember segítségét igénybe venni és sportpszichológushoz fordulni.

Sportpszichológia szülőknek
pszichológiai tanácsadás

Pszichológiai tanácsadás magánszemélyeknek

Mindenki életében előfordulhatnak olyan nehézségek vagy kritikus időszakok, amikor nem egyértelmű a kivezető út. A megoldási lehetőségek keresésében nem kell, hogy önmagadra maradj.

A családi és baráti támogatás mellett a független pszichológus szakértelme hozzásegíthet, hogy tisztábban lásd a helyzeted és eredményesebb döntéseket hozz az életed kapcsán.