Sportpszichológia edzőknek

Sportpszichológia edzőknek

Sportpszichológia edzőknek

Az edzők leggyakrabban versenyzőjük vagy csapatuk érdekében fordulnak sportpszichológushoz. A sportpszichológiai előadástól a komplex mentális felkészítésig számos lehetőség áll a rendelkezésedre a sportolóid és a csapatod támogatása érdekében.

A sportpszichológia nyújtotta lehetőségek azonban elérhetőek a fejlődésre nyitott edzőknek is.

Edzőként magad is számos nehézséget és lehetőséget tapasztalhatsz meg a munkád során:

Edzőként hatással vagy arra, hogyan éreznek, gondolkodnak és viselkednek a sportolók.

Ez nagy felelősség és lehetőség is egyben. Ezért is fontos, hogy az edzőként önmagad is fejleszd, mert csak akkor tudod a versenyzőid magas szinten támogatni, ha Te is rendben vagy:

Senki nem születik tökéletes edzőnek, de tudatos munkával és önfejlesztéssel egy olyan útra léphetsz rá, amiből nem csak Te személy szerint, de a versenyzőid is sokat profitálnak majd. Ez lehet a garancia arra, hogy kevesebb kudarccal, kiegyensúlyozottabban működj, mint edző és mint magánember is.

A tudásba és fejlődésbe fektetett energia közép és hosszú távon az eredményességben is megmutatkozik.

Amennyiben nehézséget tapasztalsz valamelyik kérdésben vagy szeretnél tudatosabb edző lenni és hatékonyabban támogatni a versenyzőid vagy a csapatod, jelentkezz kifejezetten edzőknek szóló konzultációra.

Értesítsünk emailben újdonságainkról és szakmai érdekességekről?

Nem fogunk elárasztani ajánlatainkkal, hasznos tartalmakkal szeretnénk segíteni Neked.

Miért érdemes velem dolgoznod?

Sportpszichológusként célom, hogy a kliensek megelőlegezett bizalmára méltón rászolgáljak. Edzőként ne hagyd, hogy a befektetett munkád és az álmaid kárba vesszenek. A nehézségek esetén megtaláljuk a megoldást!

Rólam mondták:

Miért tedd meg már most az első lépést? Hogyan működik?

Az együttműködés során általában hetente vagy kéthetente találkozunk, egy találkozás 50 perc hosszú. Az időpontokat igyekszünk az edzésekhez és egyéb fontos teendőkhöz (iskola, munka) igazítani.

A találkozások között gyakorlati házi feladatok is lehetnek, a hatékony fejlődés érdekében. Lehetőség van online találkozókra is.

A sportpszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc.

A tanácsadások száma számos tényezőtől függ: bizonyos problémáknál néhány alkalom is elegendő, máskor több hónapig tart a közös munka.

Élj a sportpszichológia adta plusz lehetőségekkel! Kérdés vagy időpont foglalás esetén keress bizalommal az elérhetőségeimen!

Kapcsolat

Ajánlott cikkek:

Gyakran ismételt kérdések

A sportpszichológia célja, hogy a sportolók eredményességét mentális technikákkal növelje. Sportolóként segít Neked, hogy a teljesítményedet befolyásoló tényezőket magad mellé állítsd.

Valamilyen nehézséget, elakadást tapasztalsz és ebben kérnél támogatást vagy nincs problémád, de szeretnél fejben, mentálisan is felkészülni a versenyekre és a téthelyzetekre.

Kapcsolatfelvétel telefonon vagy e-mailben. Utána egyeztetünk a célokról és az első találkozás időpontjáról, helyszínéről.

Gyermek sportolóknál az első találkozó a szülővel vagy a szülőkkel történik a gyermek jelenléte nélkül. Átbeszéljük a felmerült problémát, a gyermek eddigi fejlődését, sport pályafutását. Ezt követik a gyermekkel való találkozások, amin a szülők nem vesznek részt. A gyermekkel kapcsolatos tapasztalatokat rendszeresen egyeztetjük a szülőkkel, igény esetén az edzővel is.

Ha más helyszínben nem állapodtunk meg, a tanácsadások a nyíregyházi Continental Arénában vannak, a Bujtosi Egészségcentrumban. Címe: 4400 Nyíregyháza Géza utca 8-16.

Az egyéni sportpszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc. Sportegyesületek és csapatok számára egyéni megállapodás alapján.

A pszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc.

Telefonon, sms-ben vagy emailben jelzed és keresünk egy új alkalmat. Ha 24 órán belül mondod le az alkalmat vagy nem jössz el, abban az esetben az alkalom teljes díja megtérítendő.

Ha előre látod a késést, jelezd telefonon vagy sms-ben. Igyekszem rugalmas lenni, de nagy esély van rá, hogy az eredeti időpont végén fejezzük be az ülést.

Az alkalmak száma mindig egyénileg meghatározott, ami függ a célodtól és az egyéni haladástól is. A probléma és a konkrét cél ismeretében van lehetőség ezt a kérdést pontosabban megválaszolni.

A tanácsadás eredményessége szempontjából nagyon fontos a rendszeresség. Általában hetente vagy kéthetente vannak a találkozók.

Egyéni tanácsadás esetében 50 perc. Csapatok esetében külön megállapodás alapján.

Sportpszichológiai tanácsadásra én 8-9 éves kortól fogadok gyermekeket.

Pszichológiai tanácsadásra 15-16 éves kortól fogadok klienseket. Amennyiben ettől fiatalabb a gyermek, a telefonos konzultáció során egy kollégámat javaslom majd, akinek ezen a területen nagyobb tapasztalata van.

Igen, fordulhatsz. A telefonos egyeztetés során a probléma és az időbeosztások ismeretében megbeszéljük, hogy én vagy egy kollégám tud-e fogadni Téged.

A folyamat során és lezárta után is teljes diszkrécióra számíthatsz. A pszichológust titoktartási kötelezettség terheli a tanácsadások során tudomására jutott személyes információk vonatkozásában. A titoktartási kötelezettség a klienssel való kapcsolat lezárása után is fennáll.

Elektronikus számlát küldök emailben, amit banki utalással tudsz rendezni.

Pszichológus diplomával kell jelentkezni a Testnevelési Egyetem sportpszichológus szakára, ahol egy kétéves képzés során lehet megszerezni a sportpszichológusi végzettséget.

A pszichológus nem orvos, bölcsész diplomával rendelkezik. A pszichiáter orvos, aki pszichiátriából szakvizsgázott, így gyógyszeres kezeléssel is foglalkozhat.