Sportpszichológia sportolóknak

Sportpszichológia sportolóknak

Sportpszichológia sportolóknak

A sportpszichológia célja, hogy a sportolók eredményességét mentális technikákkal növelje. Sportolóként segít Neked, hogy a teljesítményedet befolyásoló tényezőket magad mellé állítsd.

Két esetben érdemes hozzám fordulni:

1. Valamilyen nehézséget, elakadást tapasztalsz és ebben kérnél támogatást:

2. Nincs problémád, de szeretnél fejben, mentálisan is felkészülni a versenyekre és a téthelyzetekre.

Tudod, hogy a fontos eseményeken, a döntő pillanatokban ezen múlhat a sikered. Meg akarod tanulni és élni szeretnél a sportpszichológia adta plusz lehetőségekkel.

A tanácsadási alkalmak során a személyes elakadások megoldása mellett számos olyan technikát tanulhatsz meg, amit akár másnaptól alkalmazni tudsz. Hosszú távon ez a két tényező biztosítja, hogy elérd a céljaid, kihozd magadból a legjobbat.

Segíthetünk neked egy ajándék konzultációval?

Az életünkben bekövetkező bármilyen változás alkalmazkodást igényel. Ezek a változások valamilyen mértékű stresszt okoznak, ami a stressz típusától, mértekétől és az egyéntől függően mentális és fizikai betegségekre hajlamosíthatnak.

Ha kíváncsi vagy, hogy mennyire vagy nehéz helyzetben, töltsd ki a kérdőívet. A kérdőív 10 perc alatt kitölthető, nincsenek benne jó vagy rossz válaszok. A kitöltés után két héten belül egy 20 perces ingyenes telefonos vagy online találkozón átbeszéljük, hogy az eredmények alapján a Te esetedben mekkora a kockázata a mentális és fizikai betegségek kialakulásnak. Ha pedig szükséges, hogyan tudod megelőzni őket.

Miért érdemes velem dolgoznod?

Sportpszichológusként célom, hogy a sportolók és szüleik megelőlegezett bizalmára méltón rászolgáljak. Magam is sportoltam, a gyerekeim is sportolnak.

Tudom, mekkora jelentősége van az edző személyének és a csapattársaknak. Saját bőrömön tapasztaltam meg milyen érzés bajnokságot nyerni és elveszíteni.

Tisztában vagyok vele, hogy a legapróbbnak tűnő eredmények mögött is mennyi munka, szervezés és erőfeszítés van.

Rólam mondták:

Miért tedd meg már most az első lépést? Hogyan működik?

A tanácsadások száma számos tényezőtől is függ: bizonyos problémánál néhány alkalom is elegendő, máskor több hónapig tart a közös munka. Azok a sportolók, akiknek a mentális felkészülés ugyanolyan része az edzésprogramjuknak, mint például az erőnléti edzés, ők folyamatosan járnak.

Sportpszichológiai tanácsadásra 8-9 éves kortól lehet jelentkezni. A tevékenységet tanácsadás keretei között végzem.

Az együttműködés során általában hetente vagy kéthetente találkozunk, egy találkozás 50 perc hosszú. Az időpontokat igyekszünk az edzésekhez és egyéb fontos teendőkhöz (iskola, munka) igazítani.

A találkozások között gyakorlati házi feladatok is lehetnek, a hatékony fejlődés érdekében.

A sportpszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc. Sportegyesületek és csapatok számára egyéni megállapodás alapján.

Sportolóként ne hagyd, hogy a befektetett munkád és az álmaid kárba vesszenek. A nehézségek esetén megtaláljuk a megoldást! Élj a sportpszichológia adta plusz lehetőségekkel!

Kérdés vagy időpont foglalás esetén keress bizalommal az elérhetőségeimen!

Kapcsolat

Ajánlott cikkek:

Gyakran ismételt kérdések

A sportpszichológia célja, hogy a sportolók eredményességét mentális technikákkal növelje. Sportolóként segít Neked, hogy a teljesítményedet befolyásoló tényezőket magad mellé állítsd.

Valamilyen nehézséget, elakadást tapasztalsz és ebben kérnél támogatást vagy nincs problémád, de szeretnél fejben, mentálisan is felkészülni a versenyekre és a téthelyzetekre.

Kapcsolatfelvétel telefonon vagy e-mailben. Utána egyeztetünk a célokról és az első találkozás időpontjáról, helyszínéről.

Gyermek sportolóknál az első találkozó a szülővel vagy a szülőkkel történik a gyermek jelenléte nélkül. Átbeszéljük a felmerült problémát, a gyermek eddigi fejlődését, sport pályafutását. Ezt követik a gyermekkel való találkozások, amin a szülők nem vesznek részt. A gyermekkel kapcsolatos tapasztalatokat rendszeresen egyeztetjük a szülőkkel, igény esetén az edzővel is.

Ha más helyszínben nem állapodtunk meg, a tanácsadások a nyíregyházi Continental Arénában vannak, a Bujtosi Egészségcentrumban. Címe: 4400 Nyíregyháza Géza utca 8-16.

Az egyéni sportpszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc. Sportegyesületek és csapatok számára egyéni megállapodás alapján.

A pszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc.

Telefonon, sms-ben vagy emailben jelzed és keresünk egy új alkalmat. Ha 24 órán belül mondod le az alkalmat vagy nem jössz el, abban az esetben az alkalom teljes díja megtérítendő.

Ha előre látod a késést, jelezd telefonon vagy sms-ben. Igyekszem rugalmas lenni, de nagy esély van rá, hogy az eredeti időpont végén fejezzük be az ülést.

Az alkalmak száma mindig egyénileg meghatározott, ami függ a célodtól és az egyéni haladástól is. A probléma és a konkrét cél ismeretében van lehetőség ezt a kérdést pontosabban megválaszolni.

A tanácsadás eredményessége szempontjából nagyon fontos a rendszeresség. Általában hetente vagy kéthetente vannak a találkozók.

Egyéni tanácsadás esetében 50 perc. Csapatok esetében külön megállapodás alapján.

Sportpszichológiai tanácsadásra én 8-9 éves kortól fogadok gyermekeket.

Pszichológiai tanácsadásra 15-16 éves kortól fogadok klienseket. Amennyiben ettől fiatalabb a gyermek, a telefonos konzultáció során egy kollégámat javaslom majd, akinek ezen a területen nagyobb tapasztalata van.

Igen, fordulhatsz. A telefonos egyeztetés során a probléma és az időbeosztások ismeretében megbeszéljük, hogy én vagy egy kollégám tud-e fogadni Téged.

A folyamat során és lezárta után is teljes diszkrécióra számíthatsz. A pszichológust titoktartási kötelezettség terheli a tanácsadások során tudomására jutott személyes információk vonatkozásában. A titoktartási kötelezettség a klienssel való kapcsolat lezárása után is fennáll.

Elektronikus számlát küldök emailben, amit banki utalással tudsz rendezni.

Pszichológus diplomával kell jelentkezni a Testnevelési Egyetem sportpszichológus szakára, ahol egy kétéves képzés során lehet megszerezni a sportpszichológusi végzettséget.

A pszichológus nem orvos, bölcsész diplomával rendelkezik. A pszichiáter orvos, aki pszichiátriából szakvizsgázott, így gyógyszeres kezeléssel is foglalkozhat.