Sportpszichológia csapatoknak

Sportpszichológia csapatoknak

Sportpszichológia csapatoknak

A csapatsportokban a jó csapategység alapvető feltétele az eredményességnek. Ezt mindenki tudja, de megvalósítani már sokkal kevesebben képesek. Az edzőknek kevés idejük van csapatot építeni a játékosok cserélődése és a sűrű beosztások miatt.

Egy közös buli segít, hogy megismerjétek egymást, de egy jól működő, összetartó csapathoz és a fenntartható eredményességhez ehhez sokkal több kell.

Miben tud segíteni a sportpszichológia a csapatnak?

Számos problémával nézhettek szembe csapatként:

Egy csapat fejlesztése folyamatos feladat. A közismert csapatépítéseken túl szükség van szociálpszichológiai törvényszerűségeken alapuló célirányos fejlesztésekre. Csak így érdemes tudatosan építkezni.

A tapasztalt szakértő sportpszichológus külső szemmel olyan támogatást tud nyújtani, ami jól kiegészíti az edzők és a vezetők munkáját. Számos az eredményességet veszélyeztető konfliktus és nehézség előzhető így meg vagy oldható meg sokkal gyorsabban.

Ne hagyd, hogy a csapat működési hiányosságai kockáztassák a befektetett munkátokat. A téthelyzetben, nyomás alatt is jól működő csapat, garancia a sikerre.

Értesítsünk emailben újdonságainkról és szakmai érdekességekről?

Nem fogunk elárasztani ajánlatainkkal, hasznos tartalmakkal szeretnénk segíteni Neked.

Miért érdemes velem dolgoznod?

Sportpszichológusként célom, hogy a megelőlegezett bizalomra méltón rászolgáljak. Sportolóként ne hagyd, hogy a befektetett munkátok és az álmaitok kárba vesszenek. A nehézségek esetén megtaláljuk a megoldást!

Rólam mondták:

Miért tedd meg már most az első lépést? Hogyan működik?

Első körben, egy konzultáció során átbeszéljük a jelentkező problémákat, tüneteket. Célunk, hogy minél pontosabban körülhatároljuk a problémát és meghatározzuk a fejlesztés reális célját.

Szükség esetén további vizsgálatot végzünk, adatokat gyűjtünk be és elemzünk, beszélünk az érintett szereplőkkel. A diagnosztika eredményét visszajelezzük a megbízónak és javaslatot teszünk a beavatkozási lépésekre.

Közösen véglegesítjük, hogy milyen módszerekkel és milyen területen, milyen célcsoportnál indítunk akciókat. Megtervezzük és megvalósítjuk a fejlesztési folyamat kommunikációját, bevonjuk az érintett személyeket.
A terveknek megfelelően kivitelezzük a korábban megállapodott akciókat.

A program végén és egy közösen meghatározott idő után értékeljük az eredményességet és az esetlegesen felmerülő új kérdéseket. Minden fejlesztési folyamatnál cél, hogy a csapat és a csapattagok olyan tudásra tegyenek szert, hogy a jövőben önállóan is képesek legyetek a folyamatos fejlődésre és a felmerülő új problémák kezelésére.

Építs tudatosan csapatot, élj a sportpszichológia adta plusz lehetőségekkel! Kérdés, árajánlat vagy időpont foglalás esetén keress bizalommal az elérhetőségeimen!

Kapcsolat

Ajánlott cikkek:

Gyakran ismételt kérdések

A sportpszichológia célja, hogy a sportolók eredményességét mentális technikákkal növelje. Sportolóként segít Neked, hogy a teljesítményedet befolyásoló tényezőket magad mellé állítsd.

Valamilyen nehézséget, elakadást tapasztalsz és ebben kérnél támogatást vagy nincs problémád, de szeretnél fejben, mentálisan is felkészülni a versenyekre és a téthelyzetekre.

Kapcsolatfelvétel telefonon vagy e-mailben. Utána egyeztetünk a célokról és az első találkozás időpontjáról, helyszínéről.

Gyermek sportolóknál az első találkozó a szülővel vagy a szülőkkel történik a gyermek jelenléte nélkül. Átbeszéljük a felmerült problémát, a gyermek eddigi fejlődését, sport pályafutását. Ezt követik a gyermekkel való találkozások, amin a szülők nem vesznek részt. A gyermekkel kapcsolatos tapasztalatokat rendszeresen egyeztetjük a szülőkkel, igény esetén az edzővel is.

Ha más helyszínben nem állapodtunk meg, a tanácsadások a nyíregyházi Continental Arénában vannak, a Bujtosi Egészségcentrumban. Címe: 4400 Nyíregyháza Géza utca 8-16.

Az egyéni sportpszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc. Sportegyesületek és csapatok számára egyéni megállapodás alapján.

A pszichológiai tanácsadás díja: 15.000 Ft/50 perc, angol nyelven 20.000 Ft/50 perc.

Telefonon, sms-ben vagy emailben jelzed és keresünk egy új alkalmat. Ha 24 órán belül mondod le az alkalmat vagy nem jössz el, abban az esetben az alkalom teljes díja megtérítendő.

Ha előre látod a késést, jelezd telefonon vagy sms-ben. Igyekszem rugalmas lenni, de nagy esély van rá, hogy az eredeti időpont végén fejezzük be az ülést.

Az alkalmak száma mindig egyénileg meghatározott, ami függ a célodtól és az egyéni haladástól is. A probléma és a konkrét cél ismeretében van lehetőség ezt a kérdést pontosabban megválaszolni.

A tanácsadás eredményessége szempontjából nagyon fontos a rendszeresség. Általában hetente vagy kéthetente vannak a találkozók.

Egyéni tanácsadás esetében 50 perc. Csapatok esetében külön megállapodás alapján.

Sportpszichológiai tanácsadásra én 8-9 éves kortól fogadok gyermekeket.

Pszichológiai tanácsadásra 15-16 éves kortól fogadok klienseket. Amennyiben ettől fiatalabb a gyermek, a telefonos konzultáció során egy kollégámat javaslom majd, akinek ezen a területen nagyobb tapasztalata van.

Igen, fordulhatsz. A telefonos egyeztetés során a probléma és az időbeosztások ismeretében megbeszéljük, hogy én vagy egy kollégám tud-e fogadni Téged.

A folyamat során és lezárta után is teljes diszkrécióra számíthatsz. A pszichológust titoktartási kötelezettség terheli a tanácsadások során tudomására jutott személyes információk vonatkozásában. A titoktartási kötelezettség a klienssel való kapcsolat lezárása után is fennáll.

Elektronikus számlát küldök emailben, amit banki utalással tudsz rendezni.

Pszichológus diplomával kell jelentkezni a Testnevelési Egyetem sportpszichológus szakára, ahol egy kétéves képzés során lehet megszerezni a sportpszichológusi végzettséget.

A pszichológus nem orvos, bölcsész diplomával rendelkezik. A pszichiáter orvos, aki pszichiátriából szakvizsgázott, így gyógyszeres kezeléssel is foglalkozhat.